Kako se kalio pisac


Nakon što Balzaku Jubilarni 100ti naučenjak u Literaturi reče da se mane ćorava posla, rešio Balzak da izvrši skok u pisanje. Dok je prelazio ogradu Le Pont Neuf, primeti da je reka neobično duga i duboka.
„Gle, kako Sena obale svoje vezuje! – ¨zadivi se Balzak, te odustade od prvobitne namere i posveti se poslu romanopisca.
S druge strane, Kami je napadao samo SREDIŠTE praćen povorkom seljaka izAlžira od kojih se svaki osećao kao stranac u Parizu. Dvadeseti (isto tako jubilarni) izdavač ugleda ga  kako mu po devedesetsedmi put istim putem namrgođen dolazi i reši da pozove Wermacht radi zaštite. Roman je bio nečitljiv! – A i ovi iz Paris – Soir tvrde da će učiniti isto. – tešio se izdavač – Dajem glavu da je tako!

Tad Alber napade Pariz s pokretom Otpora, slomi le Paris – Soir i s Alžircima zasede u kafanče Café de Flore. Zbog Sunca.
Baš kada se velikanu sve to izdogađalo, umirao je (tu i tamo neke..) Harms . Iz apsurdnih razloga, u iščekivanju skore smrti, doputovao je u komunističku Srbiju, s hiljadu rubalja u džepu koje je dobio zarad odštete zbog pretrpljenog straha u bitci za Lenjingrad. Čim ugleda izdavača, zalepi mu rublje na čelo i reče: “Gde si, Puškine!”
Tad Harms pade. A izdavač ustade i reče:
– Sedite.
Advertisements

Author: Leila Samarrai

I am a person of Himalayan seclusion, I am Atalanta in vestments of Helen of Troy, for me there is no term (aphorism there is, maybe). Cosmopolitan is too modest word for one who wanders across epochs without the help of the time machine. Some people consider me weird, because usually this is so when they do not understand something or someone that do not represent their existence. I love cats, an animals in general, I like challenges, I am persistent, I am combative (sometimes I can exaggerate in that - in all) If I were stylistic figure my mortal name would be Hyperbole. Read me. Know me. Conquer me :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s