Kad se ne plaća kirija na vreme….!


Šta da vam kažem, ja sam se jutros probudila i shvatila da preda mnom, krvoločnog lika, stoji, nadvisujući me, stroga gazdarica mog trošnoga stana koja je na kiriju lupala kamate, govoreći da u njenom telu boravi duh Meri Tjudor. „Jutros sam se probudila u njenom telu, ali i u duhu“, poveri mi se i dodade: „I okolina se promenila. Umesto trosobnog stana na periferiji, sada živim u tjudorskom dvorcu sa sve ravnostranim lukovima,nalik na dršku od korpe, a tavanica zamka je poduprta stubovima sa šiljastim lukovima, u vidu potkovice.

Nakon što sam joj rekla da to nikako ne može biti, da ona nije Meri Tjudor nego Radojka Stanojčić, zvana baba Rada, ali da bi me veselila pomisao da je stigne strašna kazna nakon što bude zapalila podstanare koji joj ne budu plaćali kiriju na vreme,  jako se naljutila na mene, rastrgla zubima stambeni ugovor i izbacila me je iz stana. Brzo sam našla stan u najboljem delu  Male Moštanice kada su do mene doprle strašne vesti: moja gazdarica je na lomači, u dvorištu zapalila sve svoje podstanare! Policiji je rekla da su zapaljeni podstanari neredovno plaćali kiriju. 

Advertisements

Author: Leila Samarrai

I am a person of Himalayan seclusion, I am Atalanta in vestments of Helen of Troy, for me there is no term (aphorism there is, maybe). Cosmopolitan is too modest word for one who wanders across epochs without the help of the time machine. Some people consider me weird, because usually this is so when they do not understand something or someone that do not represent their existence. I love cats, an animals in general, I like challenges, I am persistent, I am combative (sometimes I can exaggerate in that - in all) If I were stylistic figure my mortal name would be Hyperbole. Read me. Know me. Conquer me :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s