Nema vise objavljivanja na netu. Cekajte izlaske knjiga iz stampe. Izvinjavam se postenim citaocima.


Back to inbox
Update group photo.
Prepiska sa tvitera – malocas, nakon sto sam postavila dve price o Borisu.
Od sad, pa na dalje, vise necu postavljati javno svoj materijal, ma o cemu se radilo i ma koliko godina trajalo, na uvid svakom ko moze da zloupotrebi, jer su dosla neka cudna vremena, a ja imam dovoljno losih iskustava da bih svoj rad izlagala svakojakim vrstama internet silovanja od strane internet bolesnika koji mal mal pa mi upadaju u mejl, u vezi mog literarnog materijala, evidentno opskrbljeni pogolemim programerskim znanjem, bilo da su filolozi ili maratonci.
***
Iako je moj materijal zasticen, nije za svacije oci. Generalno: Veliki problem na internetu jeste kradja materijala. Lopova nije briga za autorska prava.

Uzgred, clanak o Borisu je skinut mnogo pre nego portal e – novine. Evidentno je da je ovo neko ko cuva sve clanke o Borisu, prati, cak ja nemam taj clanak… Mislila sam da je u pitanju entuzijastican citalac, ali to svakako nije. Ili ne na dobar nacin. Ko je? Nemam pojma.
Ali, nije dobronameran. U pitanju je, takođe, poznati ton, poznati osećaj, poznati okus u ustima.. nista dobro, kao sto bi Cohle rekao: psihosfera…
***
Ali, nakon svega sto mi se desilo, interesuje me. Izgleda da danas covek mora da ide okolo ozvucen i s copy paste priborom u ruci, ili da izbegava bilo kakvu komunikaciju osim one nuzne.
***

nadimak: avanture borisa K.
avanture borisa K.
@BorisKuburic
Conversation SettingsClose
Intermeco: Boris K. ume da bude veoma nezgodan lik, znam to iz iskustva. Kad sam s njim, ja postajem neko drugi, neko ko se obrađuje, neko „u procesu“: Jozef K., lično. Ne bih li pokušao za promenu ja njega da mučim, kupio sam mu preskupu kartu za koncert, kako bi se izvesno vreme osećao neprijatno što sam izdvojio toliko novca. Ali, moj prijatelj ima čudnu naviku da za svoj rođendan poklanja drugima poklone.

Ove godine poklonio mi je knjigu kratkih priča pod nazivom „Avanture Borisa K.“ Leile Samarrai. U posveti piše: „… Za tebe od Borisa K. Čitaj samo naslove.“ Priznao mi je da je kupio nekoliko primeraka i da je svima poklanja. Kakva je knjiga, pitam. Nemam pojma. Otvorim nešto nasumično da vidim, kad ono, naslov priče: Boris K. i Proces. Počinje ovako: „Sreo Boris K. Jozefa K. u momentu dok je ovaj iščekivao pogubljenje, glave prislonjene o krvavu stenu… ponudi se da podmetne svoju glavu umesto njegove…“ Ali tu se priča naglo prekine, baš kad spiker stade da najavljuje početak drugog dela koncerta.

avanture borisa K.
Jois je neko pisao o Borisu K.

50m 38 minutes ago
Leila Samarrai
taj tekst je sklonjen sa e novina. pisao je neki Istvan Kaic koji mi nikad nije odgovorio na obracanje, a valjda ga je znao tadasnji izdavac koji mi je napravio mnogo problema – krsenje autorskih prava, mobingovanje, sklanjanje tekstova, bojkot, niko ne objavljuje i slicno. Ako imas FB, mozes me dodati, pa da kopiramo ovaj tvoj tekst koji si ti sacuvao i da stavimo da je link sklonjen – pomocice mi da pokazem da sam mobingovana i da ne pricam prazne price. Taj izdavac dostampava Borisa, prodaje, a da ja nemam nikakav uvid u to. Pokusao je i da mi izbojkotuje promociju.. Pisem nastavak, prevescu ga i postavicu ga vani jer sam ovde – mobingovana, jednostavno receno. I pokradena i prevarena od samozvanih knjizevnika i trgovaca koji sebe nazivaju izdavacima posto se pravi knjitzevnici ne bave takvim mutnim radnjama. Dakle, ako zelis, dodaj me na fb.. tamo sam uglavnom da bih igrala igricu Criminal Case 🙂 Naravno, oni ne mogu da me sprece da pisem, kao sto vidis. I da idem van granica Srbije jer Boris tamo pripada, u sta sam se uverila saradnjom sa “strancima”. Ovo stavljam pod navodnike jer vece strance ne videh nigde nego u Srbiji. Gross…
avanture borisa K.
E-novine vise ne postoje, nemam fb

3m
p.s Cek cek… ja sam autor Borisa K. eno me na Wikipediji, knjiga je objavljena, nalazi se u biblioteci i moje autorstvo je neupitno. Ponavljam, to je pisao u okviru neke kao “reklame”, davno.. neki Istvan Kaic kog uopste ne znam. Kad sam mu se obratila, nije mi odgovorio. Nije ni cudo, cak je jedan Amer hteo da mi pokrade pricu, ukoliko vec nije, jer me je u ime toga da ce objaviti Borisa u svom casopisu kontaktirao da mu pojasnim neke stvari koje mu nisu bile jasne, a ja sam mislila da je to urednicki deo i da zeli da se pozabavi nekim urednickim sitnicama, no on je iskoristio moja objasnjenja i nestao, iako sam ga i zvala i pisala mu – nisam mogla da verujem koliko daleko ide.. pogotovo sto je zastupljen na internetu i uredjuje knjige.

Tad sam prestala da saljem svoje price casopisima i zatvorila sam pola bloga, ostavljajuci nesto sto im, po mojoj proceni, nije dovoljno interesantno. Pitam se, takodje, sta se zbilo s neobjavljenim pricama koje sam slala casopisima i koje su odbijene.  Gde li su zavrsile i pod cijim imenom. Gde je tu garancija? Ima li je? 

Ne.

***

NASTAVAK KONVERZACIJE:
Dakle, niko nije pisao o Borisu izuzev mene, tu je svako objasnjenje suvisno, ali ton tvoje recenice mi govori, onako kafkijanski, da nije… osim ako neko ne pise fan fikciju i to losu.. u pomenutom e – novine slucaju, ili je zeleo da promovise, ali izdavac se potrudio i da se to skine. Promocija Borisa je odrzana u Parobrodu. A ko si ti – Borisov fan? 🙂

Leila Samarrai
dobro. Uzivaj u citanju.
avanture borisa K.
ne, ja sam Boris K.

2m
Leila Samarrai
ako si Boris K. onda ces znati ko je bio Ignasijus Halverson…

mnogi zele da budu Boris K. ali jednostavno to ne mogu. Pisi fan fikciju. (savet)

Leila Samarrai
Izvini, zvucis mi sad malo uvrnuto. jedino ako se identifikujes s Borisovim likom do te mere.. da li je to u pitanju?
avanture borisa K.
laku nocFGD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.